PRODUKTY
Potravinársky priemysel
V potravinárskom priemysle sa kladie dôraz na použitie vhodných materiálov používaných pri spracovaní potravín, hlavne tie časti, ktoré prichádzajú do priameho styku s potravinami, musia splňovať prísne legislatívne a priemyslové požiadavky.
Specifikace a technické údaje
Druhy valcov:
- transportné
- prítlačné
- vodiace
- vzhľadom na účel a použitie
Povrch:
- hladký, alebo v rôznych drsnostiach
- drážkovaný
- rilovaný
- profilovaný podľa požiadavku zákazníkov
Tvrdosť:
- 25 - 90° ShA
Použité pryžové zmesi:
- EPDM
- NBR
- XNBR
- SBR
- VMQ (Silikón)
- Polyurethane
Štandardy potravinárskych elastomerov:
- Zlúčeniny používané na trhu s potravinami podľa EFSA (Európsky úrad pre bezpečnosť potravín) Európska únia (Európa) pre trh EÚ a certifikát FDA (Úrad pre kontrolu potravín a liečiv) pre trh USA